Äkta dreads

Antons hemsida

Dreadlocks är när man på olika sätt omvändlar håret till rörliknande tesar/korvar i olika färger, längder och storlekar. Principen är att man sliter ner håret så det blir rufsigt och tovigt för att sedan dra ihop tovorna till fina dreads.

Metoder som används för att göra dreadlocks är många. Vissa använder sig av vax, vissa använder enbart händer och knutar. Jag använder mig av små virknålar där jag drar ihop tovorna med ett speciellt ”flätmönster” och jag kör på att få ihop dreadsen så hårt som möjligt, lite beroende på vilket hår du har. Vilket innebär att du kommer behöva träffa mig igen ett tag framöver för att få till dom perfekta dreadsen.

Som jag nämnde går det att få sina dreads i vilken storlek, färg, längd och skick du vill. Det går att blanda dreadsen med vanligt hår i olika typer av lugg eller bara bena. Eller kanske du är surfaren som vill ha allt i en stor blandning? You name it, I´ll do it!

Många tror att dreads innebär att du är skitig och äckligt. Detta är sant… Om du inte tvättar dina dreads kanske. Jag rekomenderar att tvätta sina dreads 2 gånger i veckan och faktum är att det tar längre tid för en dread att bli smutsig än vanligt hår då håret ligger så skyddat och inbundet i själva dreadsen.

Den som är öppen för förändring kommer inse att dreadlocks ändrar ditt utseende enormt! Nya kläder, accesoarer och stilar funkar, det som inte passade med den gamla vanliga frisyren.

För mer info kontakta mig så kan vi diskutera ditt dina önskemål och frågor!

Anton Lagerblad
0729 38 96 08
anton_lagerblad@hotmail.com
Bor i Högdalen (Stockholm)

anton