Syntetdreads / Lösdreads

Syntetdreads, singel ended (S.E.), är gjorda av kanekalon hår (syntet hår) som har en liten ögla längst upp där man trär igenom sitt vanliga hår för att sen fläta fast dreadsen.

Jag rekommenderar oftast att använda S.E. dreads istället för double ended (D.E.), då de ser mer naturliga ut och håller sej snygga i håret längre. Självklart blir håret tjockare med D.E. dreads med tanke på att dom blir dubbelt så många när man viker dom dubbelt. Det är upp till var och en vad man trivs bäst med.

Du kan välja mellan släta dreads, som är ganska kompakta och hårt tvinnade, eller naturals, som är lite lösare och har ett mer naturligt utseende.

Jag säljer 20 pack dreads eller en uppsättning som räcker till hela håret. En hel uppsättning är ca 60st. Alla tillverkas som S.E.

Du kan välja mellan:

Helfärgade, hela dreadsen är endast en färg (går att blanda lite olika nyanser för ett mer naturligt utseende).

IMG_6474

Transitionals, dreadsen börjar i en färg, och går sen över till en annan färg i topparna.

2

Candy canes, dreadsen är tvinnade som polkagrisar i valfria färger.

IMG_6686

50/50, halva dreadsen i en färg, andra hälften en annan färg med en skarp övergång mellan färgerna.

IMG_6697

Melerade, olika färger som blandas i hela dreadsen. Det blir alltså ingen tydlig skarv mellan färgerna.

Du kan välja att endast ha några enstaka annorlunda utförda dreads i din uppsättning, eller helt blandat. Men säg då till hur många du vill ha av varje!

P8300014

Tid: ca 1 månad
Hållbarhet: sköter du dreadsen rätt så kan du använda dom i stort sett hur många gånger som helst
Tillbehör: jag har allt som behövs

______________________________________________________________________________

ISÄTTNING AV LÖSDREADS

Du köper dreads som sen bara ska flätas fast i ditt egna hår. Dreadsen köps från mej eller så har du handgjorda dreads från någon annan. Det finns butiker som säljer maskingjorda dreads, men jag rekommenderar aldrig att man ska köpa dessa dreads då dom är av otroligt dålig kvalitét. Och jag jobbar absolut inte med dem.

Jag sätter även i D.E. dreads.

Tid: 2-5 timmar
Hållbarhet: max 3 månader
Tillbehör: dreadsen köper du separat

______________________________________________________________________________

FIXNING UTAV GAMLA DREADS

Om du har köpt dreads av mej tidigare, och vill sätta i dem i håret igen så värmer jag om dreadsen gratis. Det vill säga att jag fixar till dem så att de inte är ”tussiga” och fula.

Om du har dreads köpta någon annanstans så kan jag självklart hjälpa dej att fixa dem, om de är handgjorda.

Jag fixar dreadsen med ånga.

Om du inte bor i närheten så går det att skicka håret till mej, så fixar jag det så fort som möjligt, och sen skickar jag tillbaka det till dej. Du själv står för alla fraktkostnader.

______________________________________________________________________________

HUR SKÖTER DU DIN NYA FRISYR?

Jag brukar rekommendera att man tvättar sina dreads 1-2 gånger/veckan max. Använd bara schampo en gång varannan vecka ungefär, bara för att få håret att lukta gott. Men var noggrann med att spola bort det!

Se alltid till att torka håret med en hårfön direkt efter en hårtvätt. Du behöver inte få hela dreadsen torra, men hårbotten är jätte viktig. Annars är det fuktigt mot hårbotten i flera timmar, och det gör hårbotten irriterad och det kommer klia och du riskerar att få eksem.

När du ska sova så flätar du ihop alla dreads till en stor fläta, och sov gärna med ett brett hårband så att du inte ligger och gnuggar dreadsen mot kudden. Då håller sej dreadsen fina längre.

När du ska ta ut dina dreads så är det bra om du tar hjälp av någon annan så går det betydligt fortare. Först börjar du med att ta bort alla gummisnoddar som håller ditt egna hår flätat runt dreadsen. Klipp inte av dom, eftersom att många råkar klippa lite i dreadsen när dom gör det. Gummisnoddarna går bra att rycka av. Sen är det bara att börja fläta upp.

Ditt hår kommer vara väldigt krusigt när du fått ur alla dreads. Då är det enklast att använda en plattång och dra igenom hela håret. Försök sen borsta igenom håret. Tvätta det sen med schampo två gånger. Använd en återfuktande produkt, hårinpackning eller olivolja. Sist tar du balsam. När håret är tvättat och torrt kan du borsta det igen.

Du kommer uppleva att du tappar massor med hår, men det är de hårstrån du i normala fall skulle tappa dagligen. Men de har varit fastflätade och nu tappar du alla samtidigt.