Rastaflätor

Rastaflätor är när hela håret flätas i små, smala flätor.

Det går att fläta med eller utan löshår. Finast och hållbarast blir med löshår eftersom att man kan smälta/bränna/koka ihop dom i topparna då, och det blir tjockare och fylligare flätor.

Det går att göra flätorna lösa och kombinera med inbakade (cornrows) längs med huvudet.

Du väljer själv längd (upp till 120cm) och färg på flätorna. Du kan även välja några enstaka flätor, som en sling-effekt.

______________________________________________________________________________

Tid: 10-15 timmar, brukar dela upp det på 2 dagar
Hållbarhet: max 3 månader
Tillbehör: Allt ingår priset. (Max tre olika färger på löshåret)

______________________________________________________________________________

HUR SKÖTER DU DIN NYA FRISYR?

I början kommer dina flätor vara stela och antagligen lite lockiga. Men se det positivt, det är bara för att jag har flätat så hårt som möjligt så att ingen fläta ska kunna glida ur ditt hår!Flätorna brukar mjukas upp efter 1-2 tvättar/en vecka.

Jag brukar rekommendera att man tvättar sina flätor 1-2 gånger/veckan max. Och helst bara spolar igenom med vatten då. Använder man schampo så brukar det oftast fastna vid fästet längs upp, och bara bli äckligare än vad det var innan. Använd bara schampo en gång varannan vecka ungefär, bara för att få håret att lukta gott. Men var noggrann med att spola bort det! Balsam är ej nödvändigt.

Se alltid till att torka håret med en hårfön direkt efter en hårtvätt. Du behöver inte få hela flätorna torra, men hårbotten är jätte viktig. Annars är det fuktigt mot hårbotten i flera timmar, och det gör hårbotten irriterad och det kommer klia och du riskerar att få en infektion.

När du ska sova så flätar du ihop alla flätor till en stor fläta, och sov gärna med ett brett hårband så att du inte ligger och gnuggar flätorna mot kudden. Då håller sej flätorna fina längre.

När du ska ta ut dina flätor så är det bra om du tar hjälp av någon annan. Snabbaste och enklaste sättet är att klippa av alla flätor precis där ditt egna hår slutar. Sen är det bara att börja fläta upp.

Ditt hår kommer vara väldigt krusigt när du fått ur allt löshår. Då är det enklast att använda en plattång och dra igenom hela håret. Försök sen borsta igenom håret. Tvätta det sen med schampo två gånger. Använd en återfuktande produkt, hårinpackning eller olivolja. Sist tar du balsam. När håret är tvättat och torrt kan du borsta det igen.

Du kommer uppleva att du tappar massor med hår, men det är de hårstrån du i normala fall skulle tappa dagligen. Men de har varit fastflätade och nu tappar du alla samtidigt.