Weaving

Detta passar dej med lite längre hår, gärna till axlarna minst. Har du väldigt tunt hår så kan du få svårt att dölja fästena.

Metoden innebär att man syr in ett träns, dvs. håret är hängande på ett band som en gardin, i en tunn inbakad fläta som man gör vågrätt i bakhuvudet. Vanligast är att ha två dubbel rader (två lager med löshår på varje fläta) för att få riktig tjocklek på det hela.

Jag klipper alltid ihop löshåret med ditt egna hår när jag har fäst löshåret. Detta för att skapa ett mer naturligt resultat.

Tid: ca 120min
Hållbarhet: 1-3 månader
Tillbehör: Löshår ingår ej i priset

IMG_0064_1

______________________________________________________________________________

HUR SKÖTER DU DIN NYA FRISYR?

Du kan använda löshåret flera gånger om du sköter det rätt. Jag brukar rekommendera alla att köpa silkesdroppar som man sedan kammar in i håret. Detta gör att löshåret behåller sin glans och inte trasslar sej lika lätt. Silkesdroppar är även bra för ditt egna hår.

Tvätta aldrig ditt löshår i onödan. Se alltid till att torka håret med en hårfön direkt efter en hårtvätt. Om det är blött länge mot hårbotten där håret är fäst så kommer det börja klia och bli sår till slut. Du får aldrig borsta ditt löshår när det är blött. Det sliter otroligt mycket på håret och du förstör det bara i onödan. Tänk också på att vara försiktig när du borstar håret. Börja nere i topparna och arbeta dej uppåt. Sätt gärna en hand där håret är fäst för att hålla emot ifall du skulle råka dra till lite hårdare.

När du ska sova så flätar du ihop håret till en fläta så att det inte trasslar och tovar sej.

För att ta ur din hårförlängning så borde du be någon annan om hjälp. Din hjälpreda använder en sy-sprättare och sprättar bort tråden som håller fast löshåret. När löshåret är borta kommer man se att att det är två flätor som är ihop-sydda på mitten. Sprätta även bort den tråden som håller ihop flätorna. Ta sen ur gummisnoddarna som sitter i änden på flätorna, och fläta upp dom. Kamma det uppflätade håret försiktig, och tvätta håret sen.