Smältringar / Shrinkies

Smältringar är små gummiringar som du kan fästa löshår slingor med. Denna metod passar de flesta, men ska helst undvikas om du har väldigt tunt och skört hår. Brukar rekommendera denna metod om du endast vill ha i enstaka slingor, men det går även att göra en hel förlängning. Fast ringarna kan ha en tendens att glida i håret.

Man drar igenom en tunn slinga av sitt egna hår genom ringen, och sen sticker du in löshårsslingan. Sen krymper du ihop ringen med värme.

Det är s.k. stickhair som används till denna metod.

Om du har normal tjockt hår så går det åt ca 50-80 slingor för att göra ditt egna hår tjockare. Du behöver ca 100-150 slingor för att göra få en fyllig längre frisyr.

Jag klipper alltid ihop löshåret med ditt egna hår när vi har fäst löshåret. Detta för att skapa ett mer naturligt resultat.

Tid: 1-4 timmar
Hållbarhet: 1-3 månader
Tillbehör: Löshår och ringar ingår ej i priset.

IMG_0043_1

______________________________________________________________________________

HUR SKÖTER DU DIN NYA FRISYR?

Du kan använda löshåret flera gånger om du sköter det rätt. Jag brukar rekommendera alla att köpa silkesdroppar som man sedan kammar in i håret. Detta gör att löshåret behåller sin glans och inte trasslar sej lika lätt. Silkesdroppar är även bra för ditt egna hår.

Tvätta aldrig ditt löshår i onödan. Du får aldrig borsta ditt löshår när det är blött. Det sliter otroligt mycket på håret och du förstör det bara i onödan. Tänk också på att vara försiktig när du borstar håret. Börja nere i topparna och arbeta dej uppåt. Sätt gärna en hand där håret är fäst för att hålla emot ifall du skulle råka dra till lite hårdare.

När du ska sova så flätar du ihop håret till en fläta så att det inte trasslar och tovar sej.

För att få bort smältringar så borde du be någon annan om hjälp. Din hjälpreda använder sen en sy-sprättare och kör in spetsen i smältringen uppifrån (från hårbotten riktat mot hårtopparna) och drar sen försiktigt igenom sprätten. Det här kan vara riktigt pilligt och var försiktig så du inte sprättar av håret. När ringen är sprättad så är det bara att dra bort löshårs slingan försiktigt. Smältringen följer oftast med ur ditt hår då. Om den inte gör det så är det bara att dra ur den. Ta ut resten av slingorna på samma sätt. Det kan hända att du får lite limrester kvar i håret. Men det går att pilla bort det mesta. Resten försvinner efter någon tvätt.