Naglar

Varför märket Light Elegance?

Jag jobbar med gelé och akryl från det amerikanska märket Light Elegance. Anledningen till varför jag valde att utbilda mej just inom detta märke är för att det är av väldigt bra kvalitet, gulnar ej, allergivänlig och har en fin glans. Det finns även ett enormt utbud utav olika produkter, så det passar alla, både kunder och nagelterapeuter.

______________________________________________________________________________________________

Varför ska du välja att gå till en nagelterapeut som har gått en SANSA/SEYF godkänd utbildning?

Sansa (Swedish Association of Nail Schools & Agents, www.sansa.nu)
är en idéell och oberoende branschorganisation. SANSA grundades av etablerade nagelskolor och leverantörer som kände ett behov utav en organisation för att kunna säkerställa kvalité och seriösa etableringar på denna marknad.
Detta gäller såväl nagelskolor och utbildningar som godkända och säkra produkter på marknaden för professionella och konsumenter. De aktörer som nu tillsammans bildat SANSA är alla verksamma i branschen och har lång erfarenhet av hand och nagelmarknaden.
Det garanterar ett seriöst kvalitetstänkande vilket också är en av SANSA:s viktigaste syften; nämligen att tillse att standarden på både skolor och leverantörer som grossister och tillverkare, är av högsta kvalité. Att alla följer de lagar och förordningar som åläggs branschen samt naturligtvis att etiska regler och god affärssed är ledande begrepp på vår marknad.

Seyf (Svenska Estetikers Yrkesförbund, www.seyf.se)

______________________________________________________________________________________________

 Hur sköter du dina naglar på bästa sätt?

Använd nagelolja, gärna flera gånger per dag. När det är kallt ute så är det ännu viktigare. Nageloljan tränger ner i din egna nagel och i nagelroten där nageln bildas. Om din egna nagel är torr så släpper konstmaterialet mycket lättare. Använd vantar när det är kallt ute.

Använd inte naglarna som verktyg. Tänk på det när du öppnar t.ex. en läskburk.

Peta aldrig under naglarna med något vasst, inte ens med din egen nagel. Under nageln sitter ett fint nagelband som skyddar mot smuts. Varje gång du petar så petar du ner nagelbandet och det blir lättare att få in smuts och bakterier. Det kan orsaka infektion eller/och nagellossning. Använd istället en nagelborste regelbundet.

Du kan måla dina konstnaglar, men använd endast acetonfri nagellacksremover för att få bort lacket.

Försök inte själv att ta bort materialet från naglarna, gå till en salong istället. Det är väldigt lätt att skada den egna nageln om man inte är försiktig.

Regelbundna återbesök, gärna var 3-5 vecka, är också viktigt för att behålla balansen i nageln och för att förebygga problem som kan uppstå.

Tänk på att man kan aldrig garantera nagelns hållbarhet, allt är beroende på hur den egna nageln mår, eventuella mediciner, inre påverkan som t.ex. stress, yttre påverkan och slitage.