Microringar / Loophair

Med microringar sätter man i slinga för slinga. Denna metod passar de flesta, men ska helst undvikas om du har väldigt tunt och skört hår. Brukar rekommendera denna metod om du endast vill ha i enstaka slingor, men det går även att göra en hel förlängning. Fast ringarna kan ha en tendens att glida i håret.

Det är små ringar i en mjuk metall som man drar en hårslinga av ditt egna hår igenom, för att sen sticka in löshårsslingan i ringen. Man nyper sedan ihop ringen så att den ska sitta på plats.
Det finns även microringar med en silikon packning i, som skyddar håret mot metallen.

Det är s.k. stickhair som används till denna metod.

Om du har normal tjockt hår så går det åt ca 50-80 slingor för att göra ditt egna hår tjockare. Du behöver ca 100-150 slingor för att göra få en fyllig längre frisyr.

Jag klipper alltid ihop löshåret med ditt egna hår när vi har fäst löshåret. Detta för att skapa ett mer naturligt resultat.

Tid: 1-4 timmar
Hållbarhet: 1-3 månader
Tillbehör: Löshår och ringar ingår ej i priset.

IMG_0050_1

______________________________________________________________________________

HUR SKÖTER DU DIN NYA FRISYR?

Du kan använda löshåret flera gånger om du sköter det rätt. Jag brukar rekommendera alla att köpa silkesdroppar som man sedan kammar in i håret. Detta gör att löshåret behåller sin glans och inte trasslar sej lika lätt. Silkesdroppar är även bra för ditt egna hår.

Tvätta aldrig ditt löshår i onödan. Du får aldrig borsta ditt löshår när det är blött. Det sliter otroligt mycket på håret och du förstör det bara i onödan. Tänk också på att vara försiktig när du borstar håret. Börja nere i topparna och arbeta dej uppåt. Sätt gärna en hand där håret är fäst för att hålla emot ifall du skulle råka dra till lite hårdare.

När du ska sova så flätar du ihop håret till en fläta så att det inte trasslar och tovar sej.

För att få bort microringar så borde du be någon annan om hjälp. Din hjälpreda använder en smidig tång och hittar fästet på slingorna. Där sitter en liten ring som är ihop-nypt. Ta tången och nyp upp ringen, och dra sen ur löshårs slingan och ringen. Ta ut resten av slingorna på samma sätt.