Keratinvax / Nailhair

Denna metod passar alla, även dej som har lite kortare eller tunnare hår. Fördelen med nagelslingor är att du kan anpassa löshåret väldigt mycket efter vad som passar just dej, både med placering av löshårsslingorna och tjockleken på dem.

Nagelslingor är hårslingor med ett fäste av keratinvax. Man lägger nagelslingan mot en tunn slinga av ditt egna hår och smälter vaxet med en fusion tång, sen rullar man på fästet för att få det runt så det ligger bättre mot hårbotten och fäster mot ditt egna hår.

Med denna metod kan du göra en hårförlängning, göra ditt vanliga hår tjockare, eller bara sätta i enstaka slingor i någon rolig färg.

Det är s.k. keratinslingor/nagelslingor/nailhair som används till denna metod.

Om du har normal tjockt hår så går det åt ca 50-80 slingor för att göra ditt egna hår tjockare. Du behöver ca 120-200 slingor för att  få en fyllig längre frisyr.

Jag klipper alltid ihop löshåret med ditt egna hår när vi har fäst löshåret. Detta för att skapa ett mer naturligt resultat.

Tid: 1-4 timmar
Hållbarhet: 1-3 månader
Tillbehör: Löshår och remover ingår ej i priset.

IMG_0004_1

______________________________________________________________________________

SKAPA EGNA KERATIN SLINGOR UTAV TRÄNS

Det går att skapa egna nagelslingor utav ett träns, dvs. håret är hängande på ett band som en gardin. Detta är ett alternativ för dej som kanske redan har hår liggandes eller endast får tag på något specifikt löshår på träns, men vill använda vax metoden. Tyvärr så blir inte dessa slingor lika bra som färdiga, då håret har en tendens att inte riktigt fastna i vaxet och det är svårt att få jämntjocka slingor.

______________________________________________________________________________

HUR SKÖTER DU DIN NYA FRISYR?

Du kan använda löshåret flera gånger om du sköter det rätt. Jag brukar rekommendera alla att köpa silkesdroppar som man sedan kammar in i håret. Detta gör att löshåret behåller sin glans och inte trasslar sej lika lätt. Silkesdroppar är även bra för ditt egna hår.

Tvätta aldrig ditt löshår i onödan. Du får aldrig borsta ditt löshår när det är blött. Det sliter otroligt mycket på håret och du förstör det bara i onödan. Tänk också på att vara försiktig när du borstar håret. Börja nere i topparna och arbeta dej uppåt. Sätt gärna en hand där håret är fäst för att hålla emot ifall du skulle råka dra till lite hårdare.

När du ska sova så flätar du ihop håret till en fläta så att det inte trasslar och tovar sej.

När du ska ta ur dina nagelslingor så finns det speciellt remover till det. Det går att köpa via internet eller i butiker där man köper löshår. Var noga med att köpa en remover som är anpassat till det vaxet du har. Du droppar då en liten mängd remover på fästet, låter det verka någon sekund, ta sen en tång och krossa fästet, och sen ska det gå att pilla ur slingorna. Vissa nagelslingor går även att ta bort med aceton blandat med olivolja. Men var väldigt försiktig när du plockar ur dessa slingor, för ditt egna hår blir väldigt lätt förstört och slitet och du inte gör det rätt.